AIVD helpt ict-beveiliger bij risicobeheer

AIVD helpt ict-beveiliger bij risicobeheer

Ict-beveiligers krijgen hulp bij het verbeteren van hun ict-infrastructuur tegen cyberaanvallen. Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV), onderdeel van de AIVD, heeft een aanpak voor cybersecurity opgesteld.

Daarin wordt uitgelegd hoe bedrijven kunnen voorkomen dat een cyberaanval hen lamlegt. De aanpak helpt mensen die verantwoordelijk zijn voor de security, zelf de juiste keuzes te maken. 

Het NBV stelt dat door de digitalisering veel infrastructuren groter en ingewikkelder worden. Criminelen maken misbruik van deze ontwikkeling om (gevoelige) data te kunnen stelen. Een aanvaller hoeft maar één ingang te vinden om binnen te dringen. Daar tegenover staat bedrijven keuzes moeten maken voor de beveiliging van hun hele organisatie. Uitgelegd wordt wat daarin belangrijk is en wat je als eerste moet doen.

Centraal in de aanpak staat het beveiligen van gevoelige informatie en kritische processen. Ook word je geleerd gefundeerde risico-inschattingen te maken. De volgende stap is de juiste digitale beveiligingsmiddelen te kiezen.

De aanpak is het resultaat van jarenlange expertise en in de praktijk bewezen informatiebeveiliging en risicomanagement.

© Computable

Peter Hickendorff

Reacties zijn gesloten.

© MeT-Groep