Beveiliging WeWork-kantoren niet op orde: computers zeer kwetsbaar

Beveiliging WeWork-kantoren niet op orde: computers zeer kwetsbaar

De drie Amsterdamse kantoren van WeWork hebben het wifinetwerk dat ze aan huurders aanbieden slecht beveiligd, blijkt uit onderzoek van NU.nl. Hierdoor kan een hacker zonder al te veel moeite in de computers van huurders om gevoelige documenten te stelen.

WeWork, onderdeel van het Amerikaanse The We Company, is een bedrijf dat kantoorruimtes verhuurt aan bedrijven of zelfstandigen. Het bedrijf heeft kantoren in 33 landen, waaronder kantoren in Nederland, alle drie in Amsterdam. Volgens de website had het bedrijf in november 2019 ruim 600.000 klanten wereldwijd.

NU.nl deed met behulp van twee cybersecurityconsultants onderzoek bij WeWork Amsterdam. Op het wifinetwerk van WeWork komen was gemakkelijk; zo gebruikt WeWork een wel erg makkelijk te raden wachtwoord om het netwerk te beveiligen. Het wachtwoord is te vinden via Google.

Voor hackers is het vrij eenvoudig om versleutelde wachtwoorden te onderscheppen en om toegang te krijgen tot computers van bedrijven die huren bij WeWork. Een aanvaller kan op deze manier gevoelige bestanden op de apparaten openen en bekijken.

Volgens de experts is de aanval “met enige expertise op het gebied van systemen en netwerken” niet lastig om uit te voeren. Daarnaast is er volgens de experts veel informatie op het internet te vinden over dit soort aanvallen.

Lees hier verder. © Nu.nl

Peter Hickendorff

Reacties zijn gesloten.