Enorme hoeveelheid phishingmails namens ING: ‘Uw ING Mobiel Bankieren is geblokkeerd’

Enorme hoeveelheid phishingmails namens ING: ‘Uw ING Mobiel Bankieren is geblokkeerd’

Opgelicht?! ontvangt sinds gisteren vele tientallen voorbeelden van valse mails uit naam van ING. De opmaak van deze mails is min of meer identiek, maar de onderwerpen wijken onderling af: onder vermelding van teksten als ‘Uw ING Mobiel Bankieren is geblokkeerd’, ‘Verificatie van uw Mobiel Bankieren’ en ‘Verifieer uw Mobiel Bankieren App’ proberen de luie en weinig creatieve oplichters voor de zoveelste keer maar weer om je bankrekening leeg te trekken met slecht opgestelde mailtjes.

Het hele riedeltje van ‘de bank zal nooit per mail vragen om ergens in te loggen’ steken we voor de verandering maar eens een keertje niet af: het is immers niet onredelijk om te stellen dat valse mailtjes uit naam van ‘de bank’ halverwege het jaar 2020 misschien wel een klein beetje een gedateerde en belegen truc begint te worden en dat praktisch iedereen inmiddels wel zou moeten weten hoe het zit.

Toch is het aantal meldingen van de laatste twee dagen opvallend, wellicht een goede reden om het toch weer eens kort onder de aandacht te brengen. Hieronder even een paar teksten uit deze nieuwe reeks mails, al is het maar zodat ze in Google naar voren komen. We nemen de teksten integraal over, dus uiteraard zitten er ook dit keer weer talloze spelfouten in.

Lees hier verder. © AvroTros

Peter Hickendorff

Reacties zijn gesloten.