Exodus Privacy: ontdek in een oogwenk welke apps jou volgen

Exodus Privacy: ontdek in een oogwenk welke apps jou volgen

Exodus Privacy is een app waarmee je te weten komt welke toestemmingen en trackers alle apps op je telefoon gebruiken om meer informatie over je te verzamelen. Wij testten de app en bekeken de informatie over enkele Nederlandse apps.

Aan de hand van speciale toestemmingen en trackers die je gegevens verzamelen, kunnen apps meer over je te weten komen. Die informatie kunnen ze dan inzetten om gepersonaliseerde advertenties aan te bieden. Exodus Privacy is een non-profit organisatie die de werking van populaire Android-apps analyseert en vervolgens meedeelt hoeveel en welke trackers worden ingezet. Je ontdekt daarnaast ook meer over de toestemmingen die al je apps hebben.

Als je de gratis app opent, begint hij met alle apps op je telefoon te onderzoeken. Je krijgt dan in alfabetische volgorde te zien hoeveel toestemmingen elke app heeft. Als je dan op een app tikt, krijg je te zien om welke toestemmingen het precies gaat. Als het gaat om krachtige toestemmingen dan plaatst Exodus telkens een uitroepteken om dat te markeren, en bij verschillende machtigingen zie je verder ook een woordje uitleg. Houd er wel rekening mee dat er nog een verschil is tussen alle toestemmingen die in Exodus privacy zijn opgesomd en de toestemmingen die jij effectief hebt gegeven.

Lees hier verder. © Android World

Peter Hickendorff

Reacties zijn gesloten.