Garmin nog altijd stil over oorzaak van omvangrijke storing

Garmin nog altijd stil over oorzaak van omvangrijke storing

Garmin is nog altijd stil over de oorzaak van de omvangrijke storing waar het al een aantal dagen mee kampt. Volgens verschillende berichten zou het bedrijf door de WastedLocker-ransomware zijn getroffen. Garmin kwam gisteren met een update over de storing, die invloed heeft op verschillende Garmin-diensten, waaronder Garmin Connect en Garmin Pilot. Het gaat onder andere om diensten waar piloten gebruik van maken.

“Als gevolg van de storing zijn sommige functies en services op deze platforms niet beschikbaar voor klanten. Bovendien worden onze callcenters voor productondersteuning getroffen door de storing en als gevolg hiervan kunnen we momenteel geen oproepen, e-mails of online chats ontvangen. We werken er hard aan om onze systemen zo snel mogelijk te herstellen”, aldus de verklaring van Garmin.

Het bedrijf stelt verder dat het geen aanwijzingen heeft dat de storing invloed op gegevens van klanten heeft gehad. Garmin maakte op 23 juli melding van een storing waardoor de Garmin Connect-website en mobiele app down waren. Ook de callcenters van het bedrijf zijn sindsdien offline. Al gauw werd er gewezen naar ransomware, maar Garmin heeft nog altijd niets losgelaten waarom de systemen niet meer werken.

Lees hier verder. © Security.nl

Peter Hickendorff

Reacties zijn gesloten.

© MeT-Groep