Let op voor ‘pdf-phishing’: 5 veelgebruikte methodes

Let op voor ‘pdf-phishing’: 5 veelgebruikte methodes

Wees voorzichtig met Pdf-bestanden die in je mailbox belanden: ze zijn niet altijd onschuldig. Dit zijn 5 veel voorkomende methoden van ‘pdf-phishing’.

‘Pdf-phishing’ is een vorm van cybercriminaliteit waarbij criminelen schadelijke links verbergen achter pdf-bestanden. Deze phishingtechniek komt steeds vaker voor, blijkt uit onderzoek van Palo Alto Networks. Het threat intelligence team van het cyberbeveiligingsbedrijf ontdekte tussen 2019 en 2020 meer dan 5 miljoen schadelijke pdf-bestanden. Voor 2019 waren dat er jaarlijks minder dan een miljoen. Volgens de onderzoekers is pdf-phishing een populaire aanvalstechniek omdat pdf-bestanden cross-platform kunnen geopend worden en betrouwbaarder overkomen dan mails met klikbare links.

Pdf-phishing is dus een zeer sluwe en verborgen phishingtruc die grote schade kan aanbrengen aan individuen en organisaties. Om je te helpen valse pdf-bestanden sneller te detecteren, geven we een overzicht van de vijf meest voorkomende pdf-phishing trucs die door securityexperts gekend zijn.

Lees hier verder. © VPNGids

Peter Hickendorff

Reacties zijn gesloten.

© MeT-Groep