Nieuwe security-cultuur na Covid-19

Nieuwe security-cultuur na Covid-19

Veel grote organisaties hebben al eens benadrukt dat, zelfs na Covid-19, de wereld niet langer hetzelfde zal zijn. Organisaties en grote financiële instellingen zoals Barclays en WPP voorspellen dat grote kantoren tot het verleden gaan behoren en dat de toekomst waarin we veelal op afstand werken, sneller waarheid is geworden dan voorspeld.

Zo’n permanente verandering in onze arbeidsgewoonten roept interessante vragen op voor it. Een hiervan is de rol die security zal spelen in een zakelijk landschap met een toenemend heterogene workforce. Zoals we ervaren hebben in de afgelopen maanden, vervaagt de grens tussen de zakelijke it-omgeving en onze eigen privélevens. Hierbij verliezen we soms zicht op security-controls en -processen die door technologie worden ondersteund. We zijn bijna allemaal schuldig aan het gebruiken van zakelijke apparaten voor het browsen voor privédoeleinden of het toestaan dat kinderen hun favoriete applicaties gebruiken op de zakelijke laptop. 

Toen men op kantoor werkte, boden corporate security-controls een overall security-laag voor toegang tot applicaties, internet en praktisch alles in de cloud. Echter is de vraag nu: hoe behouden enterprises hetzelfde security-niveau nu hun werknemers zich buiten het bereik van deze controls bevinden? Niet alleen vereist deze situatie heroverweging van de gebruikte security-lagen, het vereist ook een herbeoordeling van incident response-plannen. Daarnaast roept het de vraag op: wie is er verantwoordelijk voor security in deze nieuwe werkomgeving?

Lees hier verder. © Computable

Peter Hickendorff

Reacties zijn gesloten.