NSA brengt groot beveiligingslek in Windows 10 aan het licht

NSA brengt groot beveiligingslek in Windows 10 aan het licht

De Amerikaanse inlichtingendienst National Security Agency (NSA) heeft een groot beveiligingslek in Windows 10 aan het licht gebracht, schrijft The Washington Post dinsdag. Het beveiligingslek zit in een kerncomponent van Windows waarmee gecheckt wordt of bepaalde software betrouwbaar is of niet

De NSA ontdekte dat door het lek de check van Windows op de betrouwbaarheid van software kon worden omzeild. In theorie zou een hacker door het lek kwaadaardige software, zoals spionagesoftware of gijzelsoftware, laten lijken op volledige betrouwbare software. Daarmee zouden systemen geïnfecteerd kunnen worden met malafide software.

Microsoft heeft dinsdagavond een beveiligingsupdate uitgebracht die het lek verhelpt. In een blogpost laat het bedrijf weten dat het beveiligingslek, voor zover bekend, niet door kwaadwillenden is misbruikt.

Als veel mensen de update van Microsoft uitvoeren, is er niet zo veel aan de hand, vertelt IT-expert Matthew Green aan The Washington Post. “Maar als veel mensen de update niet uitvoeren, kan het uitlopen op een ramp”, vreest hij.

Lees hier verder. © Nu.nl.

Voor de technische achtergrond lees hier. © Tweakers.net

Peter Hickendorff

Reacties zijn gesloten.