Office 365: nieuwe privacy functies, sterke stijging in aantal gehackte accounts

Office 365: nieuwe privacy functies, sterke stijging in aantal gehackte accounts

Microsoft vereenvoudigt data-privacy in Microsoft 365 met nieuwe functies

Microsoft heeft een reeks nieuwe functies aangekondigd om zijn privacycontroles voor Microsoft 365-gebruikers te verbeteren en het data-privacybeleid te vereenvoudigen. Dat meldt IT Pro.

De nieuwe mogelijkheden omvatten opties om toegang tot versleutelde e-mails automatisch te laten verlopen of terug te trekken. Ook zijn er data-onderzoeksmogelijkheden en nieuwe compliance-functies in Microsoft Teams. De nieuwe opties verschijnen vrijwel een jaar nadat de Europese privacywet GDPR van kracht is geworden.

Lees hier verder. © Techzine.nl

Barracuda Networks ziet stijging in overnames Office 365-accounts

Onderzoekers van Barracuda Networks hebben een grote stijging in account takeovers gedetecteerd. 29 procent van de organisaties waren in maart slachtoffer van een poging om Office 365-accounts over te nemen. In een maand tijd werden bovendien 1,5 miljoen kwaadaardige mails en spammails verstuurd vanuit de gehackte accounts. 

De account takeover-aanvallen werden op verschillende manieren uitgevoerd. In sommige gevallen gebruikten de hackers inloggegevens die bij eerdere data breaches werden verzameld. Aangezien mensen vaak hetzelfde wachtwoord gebruiken voor verschillende accounts, konden aanvallers de gestolen inloggegevens hergebruiken en toegang krijgen tot meerdere accounts.

Lees hier verder. © Techzine.nl

Peter Hickendorff

Reacties zijn gesloten.