Veilig videobellen en online vergaderen: de beste programma’s, ook voor je privacy

Veilig videobellen en online vergaderen: de beste programma’s, ook voor je privacy

Een groot deel van werkend Nederland zit momenteel thuis. Daarom schreven wij eerder al deze complete handleiding voor veilig thuiswerken. Het thuiskantoor is voorlopig ingericht en overleg vindt online plaats middels videoconference software. Privé gebruik je wellicht WhatsApp of FaceTime om in contact te blijven met vrienden en familie, maar voor het werk worden hier meestal andere programma’s voor gebruikt. Er zijn behoorlijk wat programma’s beschikbaar waarmee je kan videobellen en overleggen met collega’s en zakelijke contacten.

Uit een enquête die wij eind maart 2020 uitzetten blijkt dat zo’n 70% van de werkende respondenten videoconference software gebruikt voor het werk. Ook geeft ongeveer 65% van de werkende respondenten aan momenteel vaker gebruik te maken van dergelijke applicaties dan voorheen, sinds de uitbraak van de coronacrisis.

Zo’n 44% van de werkende respondenten geeft aan privacy een belangrijk aspect te vinden bij het gebruikmaken van videoconference software. In dit artikel zetten we daarom een aantal goede programma’s op een rij om online mee te vergaderen, maar we bespreken ook veelgebruikte applicaties die je eigenlijk beter links kan laten liggen als je waarde hecht aan je privacy.

Lees hier verder. © VPNGids

Peter Hickendorff

Reacties zijn gesloten.