Zo beveilig je je PayPal-account

Zo beveilig je je PayPal-account

Afgelopen week waren er meldingen van frauduleuze betalingen met PayPal-accounts via Thuisbezorgd. Wat kun je zelf doen om je account op een veilige manier te gebruiken?

Tientallen of honderden euro’s afgeschreven van de rekening, bestellingen die naar een willekeurig adres of zelfs parkeerplaats werden bezorgd: een aantal Thuisbezorgd-klanten blijkt slachtoffer te zijn van fraude met bestellingen die via PayPal waren betaald.

De frauduleuze bestellingen zijn via een koppeling tussen het PayPal- en Thuisbezorgd-account van de gedupeerde klanten afgerekend. Inmiddels heeft Thuisbezorgd tweestapsverificatie toegevoegd om de accounts beter te beveiligen. Maar wat kun je als gebruiker zelf nog doen om ook op andere platforms veilig af te rekenen via PayPal?

Stel tweestapsverificatie in bij je PayPal-account. Met deze methode voeg je een extra beveiliging toe aan je PayPal-account. Elke keer dat je inlogt, ontvang je een sms met een willekeurige toegangscode van zes cijfers. Pas wanneer je deze code invoert, kun je bij je rekening.

Naast de optie om een sms-code te ontvangen, kun je er ook voor kiezen om een verificatieapp te gebruiken, zoals Google Authenticator of Microsoft Authenticator.

Lees hier verder. © Nu.nl

Peter Hickendorff

Reacties zijn gesloten.